REVIEW: FEEDMILK NURSING SHIRT & GOAT MILK NUFAEL

Selasa, September 18, 2018

Hai Hai Assalamualaikum w.b.t 

Buat apa tu? Hari Isnin malam selasa selepas semua kembali berkerja setelah tiga hari cuti yer. Penat? Hee~ tak apa lepas ni dah tak ada cuti lagi. Don't worry. Hahaha Kejam tak? Kuang asam betul la Aien ni kan. Start minggu ni sampai la Nov tak ada cuti kecuali cuti hujung minggu saja. Dan untuk negeri-negeri tertentu seperti Pahang, Sarawak dan Melaka. Bagi warga Johor pulak cuti Hari Hol Sultan Iskandar. Itu pun Isnin. Kalau masih banyak cuti lagi, boleh apply hari Ahad kan? Asyik cerita pasal cuti je kan, meh Aien nak share dengan uolls para ibu-ibu dan bakal ibu-ibu sesuatu yang boleh membantu anda tenang dan mudah selepas memiliki si kecil molek. 

Apa dia??

Baju selamba selak dan susu kambing Nufael by feedmilk. What se det? I dun no pun.. 


Haa~ kalau anda seorang ibu anda pasti tau feedmilk ni adalah syarikat butik yang menyediakan pelbagai jenis barangan untuk kemudahan ibu-ibu yang menyusukan anak. Well, Aien pun baru kenal feedmilk ni dari rakan muka buku Aien. Dulu selalu usha dia sebab dia jual barang kpop, dan sekarang jual barang-barang dari feedmilk ni, dan latest agen cuckoo. Kreatif betul dia. Sembang dengan dia pun tak lokek gitu kongsi ilmu. 

Eh, ni dah cerita pasal apa pulak? 

Pasal how do I began know about feedmilk item ni. :)

First barang Aien purchased dengan dia ialah breast pump dengan milk storage bag. Ye la, sebabnya Aien dah bertekad nak bagi susu badan kat anak. So kena la ada dua benda penting ni. Untuk masa yang akan datang. Sudahnya sekarang dua-dua Aien peram sebab peti sejuk Aien tak berapa sokong sangat penyimpan susu badan ni. Plus, Aien dok rumah je, soooooo~ benda tu boleh guna nanti. Haha
Review untuk breast pump is always awesome la sebabnya dia lembut dan senang. Orang kata sangat membantu la. Bila baby susu sebelah kita pam sebelah. Tapi Aien pam bila susu dah penuh dan baby kind of tak berapa nak menyusu sangat. Macam sekarang. Dia nak susu sebelah je. Takkan sebelah tu kita nak biarkan aje kan. So, pam. Kasi dia minum by botol. Baru nak.  Kena rajin dan tak je la kan. 

Untuk Storage bag pulak, Aien beli sebab comel. Sangat comel! Pingguuu~  Tips untuk anda nak shopping benda ni untuk rakyat mahrean macam Aien yang fikir berjuta kali untuk beli ni, Penting ke tak penting, lepas tu pakai ke tak, Haa~ beli masa sale. Price dia kadang-kadang menggoda dan we can't resist it. You know, macam last promo dia boleh give in price like 50% diskaun. Affordable sangat. Bila dah mampu milik, apa lagi kita grab la banyak-banyak. Simpan buat stock. Zaman makin maju kita pun kena makin bijak. Ye dok? Jangan risau barang dari feedmilk ni semua boleh simpan.



Macam tee #selambeselak ni. Aien grab masa tu tak tahan godaan member ni asyik post dengan price yang masa tu rasa ahhh~ ruginya kalau tak dapat. Beli satu RM 52. Tapi bila anda beli dua, dapat RM99 termasuk postage. Haa~ why not kan? Masa tu pun serabut jugak dengan baju jalan Aien semua yang tak berapa proper nak breastfeeding luar. Itu la penyebab utama Aien grab baju ni. Sangat suka bila dah dapat. Anda boleh lihat packaging dia kat gambar. Fuh~ merecik tengok. Cantek plastik dia. Membuatkan kita sang pembeli excited bila parcel dah sampai. Rasa macam tak sabar nak pakai. *^* Yeay~ dah ada baju yang boleh selesa bagi anak susu kat luar. Bila jalan pun dah tak perlu runsing. Just grab it and wear it~ Yeh.. Husband pun dah tak marah kita siap lambat.



Dua ni adalah design yang Aien pilih. Actually dia ada banyak lagi design yang lain. Itu lain kali kita grab. :P  Kalo tak silap Aien design yang hitam tu adalah yang latest design dari dorang ni. Dah masuk tiga jenis design dah dorang buat. Pada sesiapa yang mencari design yang lain, awak-awak semua boleh  klik FEEDMILK ni. Bila sebut pasal baju, mesti anda semua nak cari baju yang betul-betul selesa dengan anda selain dari mudah dipakaikan. Yes, of course la kan. That's why Aien sharing tee #selambeselak ni. Selain dari senang dia juga selesa. Bila kita dah selesa mesti nak repeat lagi kan? Aien ni seorang yang kulit sensitif bila berpeluh, dan baju ni boleh tahan jugak penyerapan peluh dia. Melainkan anda tak mandi seharian la kan, memang la tak selesa. ye dok? Korang boleh tengok di sini, Aien sertakan sekali design bahagian dalam baju ni. Lihat~ tak panas walau korang tengok dari luar macam dua lapis gitu. Haaa~ So dari sini Aien jujur cakap baju ni sangat berbaloi if u olss grab masa dia promo. Normal price dia biasa RM69/pc. So~ apa lagi.. pegi la beli. haha




And last but not least, susu kambing dari feedmilk yang baru saja di-release - kan hujung August lepas. Yeah~ yang Aien tunjuk ni adalah sampel pack yang Aien dapat ritu. Well, 4 pack free dan hanya bayar postage sahaja. Why not kita cuba. Susu kambing ni elok untuk anak kuning ke tambah susu dah sebagainya. Teringat masa anak kuning ritu, Aien minum susu kambing segar, yek yek... Mengenangkan anak je tau sedut susu kambing tu. Aien ni pulak bukan jenis orang yang suka minum susu apatah lagi susu kambing. Double yek yek tau~

REVIEW AIEN:

Susu kambing Nufael tak hamis dan boleh la diminum. Susu badan pun increase lepas minum ni. Still Aien don't like susu apatah lagi dia berwarna putih gitu. Errr... Mengenangkan dis is sample pack, and I gonna finish it.. Telan je. Membazir. Tak elok membazir. Lagipun Aien tengah memang suka minum air panas like Milo and Oligo gitu. So, Aien minum susu kambing ni awal pagi. And badan pun rasa macam tak lemau sangat. Secara tak langsung ia memberi kita tenaga. Kalau u olls nak beli Susu Nufael ni, sekarang tengah promo juga laa, sekotak RM45. Normal Price RM48. Masa dia release ritu sekotak dapat RM38. Urm... tak rugi la tak grab sebab Aien memang tak minum susu. :P



Untuk anda semua, para bakal ibu-ibu yang masih mencari barang sesuai untuk anda, layari FEEDMILK  sekarang. Banyak jugak promo sekarang ni. Sesungguhnya susu ibu adalah terbaik untuk anak-anak. Sekian dari Aien...



till we meet again.. 



4 ulasan

  1. Tak pernah minum susu tu.. Nursing shirt tu nampak lawa..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Susu ni baru je released ritu. Lawa pun lawa, selesa pun selesa. Jenis kain tahan pnya. heee

      Padam
  2. cantik la bju tu...peminat warna hitam ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe Memang cantek. Design simple gitu... ^^

      Padam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

gallery @aienienka

© kisah aienienka.