Hai hai Assalamualaikum w.b.t


Yezza~ selamat berhujung minggu bagi warga Johor, Utara dan Pantai Timur. Yeah~ Korang buat apa ja hujung minggu ni? Meh Aien suggestkan korang satu movie yang worth to watching. Haa~ Iye ke?


Bleach adalah daripada manga a.k.a komik Jepun dan telah diadaptasi kepada anime a.k.a cartoon. Cartoon ke? Anime laa. Version ni la start Aien tengok sampai latest episode atau kepada episode last dia tayang setelah sekian lama dahulu. Dan sekarang ni, yeah~ Netflix telah mengambil alih untuk mengadaptasikan anime ni kepada LIVE ACTION. Yahhh~ Mula-mula memang excited nak tengok. Tapi bila dah tengok.. kondem terus mood. Macam tengok Kamen Rider tu. Adeh~ palsu belaka. Haha I kenot hadam.



Bayangkan dari anime macam ni yang cukup hensem cukup action dia, dibawa kepada aksi nyata, adeh~ adeh.... Sengal jap otak. Yeh~ maybe Aien ni bukan la haters untuk aksi nyata, but still... Kenot brain bila dia jadi macam ni..


Melayan jugak Aien sampai separuh semalam, and tutup je la sebab anak dah meragam. Kah~ tabik untuk dorang sebab berjaya untuk bawakkan aksi dari anime ini kepada nyata. Ichigo, Orihime, Rukia Ishida, Chad dan siapa tu rambut merah tu... Haa~ Renji. 

Dan bila dah tengok yang nyata, rasa macam nak ulang balik anime dia. ^*^ I like... Mesti repeat part dia lawan-lawan. How dia struggle nak dapatkan pedang dia sendiri. Haa~ Mungkin sebab Aien tak layan habis kot because I read somewhere yang cakap movie ni worth to watching. Yep~ Mungkin satu hari nanti Aien try tengok la. Bila dah ada -me time- untuk layan movie without dengar anak melalak nak itu, nak ini. haha 


Last but at least, muka Ichigo live action yang dimainkan oleh Sota Fukushi. Fuh~ pedang dia tu tetap win. *clap hands* 

yeah~ maybe I should rewatch balik la. Dengan tenang. Okay. Jik anda berminat untuk menonton movie ni... BLEACH 2018 ada di sini. Selamat menonton. Kbai anak dah nangis kedengkian. haha








6 Ulasan

  1. Balasan
    1. Yang live action ke anime? Kalau anime kita geng, tapi live action kind of disappointed la jugak. :[

      Padam
  2. Yup part pelakon untuk watak Ichigo tu memang best.. Pedang tu pun win.. Tapi untuk keseluruhan cerita agak menghampakan pada SHa.. Aksi lawan-lawan tak banyak.. Slow cerita yang live action nie..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang pun. Macam krik krik jugak tengok live action dia ni. Haha Mungkin sebab dia nak gabung hampir 500++ episode anime ke 2 jam live action. Haaa~

      Padam
  3. fevret gak ni..adik cakap da kuar kat kissasian, nak tengok la jap lagi..boleh la buat review cam ni gak.hahaha

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.