Hai hai, Assalamualaikum w.b.t

How do you think your life is changes? 
How much it's change? 
Do you realize it? 
It is move like you plan or just follow the flow? 


Terlalu banyak benda yang berubah. Hampir 28 years old living on earth. Bagaimana? Okay je. Suka? Urm... Tak suka?? umm... 

Dibaca seluruh entry sejak 2015 blog ni kembali aktif selepas Aien buat 2010 tapi gone hiatus like forever, nampak berbeza. Makin matang... Ecceeeewaah~ Tak ada la terlalu berubah, cuma berjalan seiring dengan masa. 

Sebelum menulis entry, Aien blogwalking dulu ke blog kawan-kawan meninggalkan jejak. Banyak rupanya Aien dah tertinggal. Tahun lepas, rajin juga ikut segmen bloglist, giveaway dan apa je la yang boleh connect dengan rakan blogger. Ingat lepas kawen boleh fokus dengan blog. But, life after marriage is harder that you expect. 

Naa~ tak ada la susah sangat, cuma diri sendiri tu yang nak atau tak nak. Tu aja. Kan? Past over a year, Aien stabilized kan hormon.. Hahaha Ya laa, lepas kawen kan.. Otak stress fikir orang dok doakan, "Akak!! cepat la dapat baby." or "Bila nak ada anak ni? dah berapa bulan kawen?"  me be like ------ kenot brain! 

Lepas ni, kalau Aien buat wishes kat orang baru kawen, "Tahniah! Selamat mendirikan rumah tangga, moga sampai ke jannah~" tu je. Tak nak stresskan pengantin. Cukup a dia stress nak fikir majlis dia, life dia. Hidup lepas kawen is not easy either man. I tell you. Belum lagi life bila kau dah berbadan dua, campur lagi dengan mak cik bawang membawang. Yadoi~ kenot brain!

Haa~ kan dah melalut. Kalau cerita bab life, semua orang tak kan habis cerita. Selagi belum meninggalkan dunia ni. Kan? Semua orang ada jalan yang berbeza. Mengikut plan atau follow the flow. 

Macam Aien, hanya follow the flow. Ikut je mana life nak bawak. Lepas dah ada anak, tak nak dah buat macam tu. Sebab tak nak anak ikut jadi lalang. haha Ikut angin  bawak diri dia ke mana. No no~ Even kehidupan sekarang ni unpredictable. Bermacam isu, macam penyakit, belum lagi dengan karma. Wallahu 'alam. Allahu~ 

Risau anak ni membesar macamana. Think nur, Think! By the way, I'm think I'm gonna change my nickname dalam ni laaa. Tak ada nampak sangat kecelaruan minda tu. Jelas terang dan nyata orang ni macamana. 

My real nama is Nur. or actually that is my nickname. Kalau klik kat medsoc tu, semua namanya berbeza. Nampak kecelaruan minda. Kadang-kadang rasa nak membesar, kadang-kadang rasa macam tak nak move on dari life yang lepas. Still kena juga sebab diri bukan makin muda. 


It's 2018 man!! Me is 28. 2 year more to 30 series!! NOOOOOOO! Anak pun dah sorang duhai diri! move on, get forward tho'... How do you felt? Me....


Macamana kan? Hidup harus diteruskan. Perjalanan hidup ni panjang lagi kalau umur masih ada. Jauh lagi nak kena fikir. Perubahan masih akan terus berlaku. Ke arah kebaikan atau sebalik. How? We still need to manage it unless we gone dek zaman. Kan?

Disebabkan terlalu tak leh move on dari life yang lepas, selalu mimpi rumah lama dari zaman kanak-kanak. Don't know why? Kalau kenangan yang manis tak apa. Ni semua bad dream. Such a bad dream, tak mahu!! Husband kata kena tido rumah tu. Kalau tak silap, rumah tu ada orang sewa kot. Even tu rumah sendiri. Tapi kitaorang dah berpindah ke rumah lagi satu. So, we'll see balik nanti. Oh by the way~ I'm gonna back home!!! Miri!! How much I miss you... 

Sabtu ni fly. Bawak anak. Her first flight. Yeay~ Excited and nervous sebab selama ni travel kalau ada orang bawak anak kecil, mulut bising je ngata anak orang. haha Tengok, diri sendiri handle macamana nanti.. *smirk face* *face palm*

Sambil menaip, dengar sinar.fm, nampak sangat test radio pun dah berubah. *face palm again* dulu sibuk playlist penuh dengan lagu korea. Sekarang pun masih penuh, tapi nak dengar tu sekadar untuk kenangan lalu. haa~ gitu. 

Latest lagu yang mencuri hati, tu... IKON 'Killing Me'. OMG~ Young kids.. Sedap lagunya!! Han Bin so handsome! ehhhh~ budak tu.. haha sudah-sudah la diri.. 



Dari entry ni nampak diri ni suka melalut. bwahaha~ dah la.. nak pergi masak dulu. Jap g sambung blog walking lagi. Anak sedap tido tu, Senang kerja ibu dia.. Menu hari ni, Ikan selar masak sambal lada dengan Kangkung tumis. Yummm~ 





till we meet again..




4 Ulasan

  1. Dalam beberapa tahun ni banyak benda dalam kehidupan Syaza dah berubah walaupun ianya hanya sekecil perubahan. Rasanya bagus juga ada perubahan jadi takdelah kita sama je dari dulu sampai sekarang. Hehe 😊

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kadang-kadang kita rindu juga nak ada perubahan. Sampai bila nak dok takuk yang sama kan?

      Padam
  2. Entry yang sangat 'kena' dengan Maal Hijrah ^^

    Salam Maal Hijrah dari Syaza ~

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.