Assalamualaikum w.b.t 

Kabare u olls? Minggu ni bermula cuti sekolah sekaligus cuti hari raya Aidil adha a.k.a Hari Raya Haji. Haa, Aien pulak dah fly balik Sarawak ni. Sempat lagi update kan? πŸ˜„ Lagipun tengah tunggu calling, dah check in apa semua, tunggu je la. Okay, kali ni Aien nak share dengan anda semua karya terbaru Rin Ahmad selepas beberapa anak sebelum ni yang Aien pernah share seperti Jejaka Edisi Terhad dan banyak lagi la.  Untuk baby kali ni, Aien terpikat betul dengan muka depan dia. Naiceee~ Baru Aien perasan yang kali ni Rin Ahmad dengan Alaf21 colabration. Selalu dengan kakinovel kalau tak silap la kan. 


Tarraaa~ as you can see.. The muka depan is so cute with pink theme. 
Dengan snow globe. Auwww~ so comel!



Back view dia tak kurang awesome. Kalau kita trngok belakang ni pun boleh tau berapa rate jalan cerita novel ni. Rin Ahmad tak pernah mengecewakan. But, I take few days to read this book more than others. Kebiasaannya buku Rin Ahmad, Aien boleh baca around 4 or 5 hours. This one, kinda heavy content. Cause about doctor and nurse life. Garapan jalan cerita antara Juhaidi dengan Lila pun kinda pusing². Senang kata, ceritanya bukan fokus dengan cinta semata. Suka dengan Rin Ahmad sebab banyak ilmu jugak boleh dapat sambil kita baca novel dia. I wonder how typical novel boleh terjual di luar sana. Haha no offense. Tapi, still awesome sebab dorang boleh berimaginasi dan menghasilkan karya. Good job all writers out there. 

So, Aien tamatkan review Aien dengan memberikan 4.5/5 bintang. Still awesome though walau amek masa yang berhari untuk baca. 

Okay. Now calling for flight going to Myy a.k.a Miri. See you soon in next entry. 



2 Ulasan

  1. Memang comel cover dia.. Kadang cover main peranan untuk Sha membeli novel selain sinopsis dan penulis..

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul! sekarang ni nak cari novel yang betul berisi susah. Balik2 plot yang sama. boring~

      Padam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.