Assalamualaikum w.b.t hai hai~ kabare uolls? Hope you guys are doing fine this school holiday. What your plan for today? If you don't have one, tengok la K-drama Voice nih haa~ 😚 It's such a good drama tho'.



Tahun lepas konon nak tengok, pahtu tak ada geng, tengok smpai episode 6 je. Minggu lepas, husband bantai tengok drama ni. Join sekali laa. Pergh~ best la jugak. Memang best pun sampai ada season 2 yang bakal ditayangkan... Eh~ dah tayang la. Start 13 August ritu. But, the hero will change. T^T. bye bye Jang Hyuk oppa~



Okay, sebelum kita move on untuk Voice Season 2, moh kita recap dulu naa~

DRAMA NAME: VOICE
EPISODE: 16
DURATION PER EPISODE: almost 1 hour
CAST: JANG HYUK, LEE HANA, YESUNG, etc

Drama ni berkisarkan tentang suasana di emergency center (112). Dua detektif yang berkerjasama untuk menangkap pembunuh  yang membunuh keluarga mereka. Moo Jin Hyuk yang hidupnya miserable selepas isterinya dibunuh secara kejam. Begitu juga Kang Kwon Joo seorang US graduan voice profiler yang turut kehilangan ayahnya oleh pembunuh yang sama.

Itu sinopsis ringkas dia la. Dalam 16 episode yang mempunyai 8 chapter sehingga Moo Jin Hyuk dan Kang Kwon Joo dapat menangkap pembunuh bersiri tu, such a heavy drama. Laki suka la tengok kot. Sebab penuh dengan misteri dan action. Korang boleh tengok drama tu di SINI .

Untuk season 2 pulak, Lee Jin Wook menggantikan Jin Hyuk sebagai new comer dalam division 112 ni. Apa macam bro? Ada senang ka? ^^



So, drama ni dalam mula tayang pada 13 August ritu. Apa pendapat u olls? Best tak? Husband kata tunggu habis episode dulu baru nak tengok. Pasai pa? Sebab kalo tengah tayang, kita kena tunggu subbing lagi. Haha nasib la fans luar negara ni. Paham² aja la bahasa deme ni. Yang season one ni pun bantai tengok dalam Indon sub. Bengong pale Aien nak hadam. I prefer lagi English sub dari Indon sub. Memandangkan yang bukak tu si husband, kita tumpang tengok je laa.  

Selamat menonton yaa~ till we meet again. Jaanee~ 









2 Ulasan

  1. oh tau cerita ni tapi takpernah tengok pulak heheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. tgk laa... anda takkan rugi.. eceewaahh~

      Padam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.