THE END OF TWENTIES

Ahad, September 29, 2019


Hi~ Assalamualaikum. 

Happy birthday, saeng il chukka hamnida, senah helwah, shengri kuaile, and selamat ulang tahun buat diri yang telahpun berada di penghujung 20-an. 

Tahniah, alhamdulillah berjaya hidup dengan jayanya sampai detik ini. Sesuatu yang tak pernah dijangka pada usia awal 20-an dulu. Yang masa itu, sering menginginkan bahawa 29 September itu juga merupakan hari kematian buat diri. 

Zaman rebel, zaman gelap. Everyone been there. They thru the dark alley, find some hope and light in their life and I am too. 

Lahir di awal 90-an menjadikan diri ini senang nak mengira umur sendiri. Yep, tahun hadapan dah 2020, yang mana masa sekolah rendah dulu, dok sibuk tak sabar nak tunggu kereta terbang zaman 2020, zaman serba moden dan serba canggih macam dalam doraemon tu. Tapi, tak pernah sangka diri bertuah masih menghirup udara saat ini selepas melalui zaman kegelapan. 

Well, everyone have their own way to apperciate the birthday. Me, wishing myself a good day, be a better me for the next year. Hoping me be good, doing well for myself and others. 

Tahun ni, banyak benda berlaku. Terutamanya. Sendiri jugak telah berjaya menjadi Ibu kepada dua cahaya mata, isteri kepada suami tercinta. Yang juga tak pernah dibayangkan semua itu. 

Prinsip diri yang serba blur ni, laluinya dengan penuh misteri. Tak ada sebarangan perancangan untuk masa yang akan datang. Nasib jumpa seorang yang boleh disandarkan bahu, dipegang erat tangannya, sabar mengikut tiap langkah yang diatur dirinya. 

Orang kata Nakhoda gitu. Alhamdulillah terima kasih buat Encik Suami yang jaga saya dalam hampir 3 tahun ni. 

Eh, kenapa la suami dulu? Mak ayah mana? *face palm* 

Sebut pasal mak ayah, semalam Mrs Umiayah video call buat wish. Happy birthday katanya. Sedangkan kalau ikut surat beranak, malam tu dia masih sakit² lagi sebab saya ni kuar jam orang dah masuk pejabat. 

Apa-apapun the best wishes always come from your mother, the one that bertarung nyawa untuk keluarkan kita. Thanks Umi! ♥ 

Bila dah sampai mak ayah, blur jadinya. Sebab banyak benda dalm lupa. Sis ni sejak bersalin kedua ni, adoo.. wayar memori semua shot. Yang lama² semua makin faded. Baru dua kan.. Apa la lagi yang 8, 9 kali beranak tu. Lagi la pelupa gamaknya. 

Anyway.. Bila dah nak masuk three series ni, sendiri makin risau. Umur makin tua, diri makin tak matang. Hurm... 

Mengharap serta pasang niat tiap pagi, I want to be better mum, better wife, better daughter.. 

Tanam dalam hati, love myself before I love someone. Cause bila emosi seorang Ibu tak stabil, habis huru hara rumah tu. Jadi tsunami ke, ribut taufan ke tak tau la. 

So, for a good home sweet home I need to change my mindset. Be positif everyday, have a bright smile so that my kids can have a good memories. 

Fuh, wish me a good luck then.. 

For the future me, You may not the best you think, but you already done the best as you can for find the best for you. Stay strong, think outside your comfort zone, and don't give up and mad with yourself anymore. Because I always ♡ you. Saranghae! 


2 ulasan

  1. Selamat hari lahir! Wahh ibu muda ni. So happy for you. moga panjang umoq murah rezeki.

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

gallery @aienienka

© kisah aienienka.