Hi~ Assalamualaikum |Love the way you are (2019)

*giggles* O M G.. This movie so sweet even untuk mother macam Aien ni. Haha 

As those movie I always sharing with you gais tak lain tak bukan genre dia mesti romance, even though I am not the romantic one. Still my favorite genre of drama or movie must had this romance. *gatai na.. * 

Bukan apa, refresh balik rasa cinta pada laki sendiri, tengok cerita cintan ni aplikasikan ke life sendiri. ye dak? eceh.. sembang lebih.. 

Back to our movie. 

This movie, as the title, so sweet and refreshing. The heroin was a happy go lucky girl named Zhou Linlin played by Vivian Sung that also play in Our Times recommended by Sofie Adie. Fang Yuke played by Song Wei Long is skema type nerd boy. 

Cerita cinta mereka merupakan childhood sweetheart by the guy. Linlin ni seorang yang happy go lucky dan kebiasaan nya malas belajar. Dia dipaksa belajar oleh mak dia sebab mak dia jealous tengok Fang Yuke ni selalu berjaya dalam study dia. 

Kalau ikutkan jalan cerita, Linlin tak pernah expect yang Yuke ni akan suka dia. Twist cerita ni bila laki tu rewind balik semuanya. Ahak~ sweet bebeno. Muda² lagi dah jatuh cinta. Dua kali ulang dalam sehari. Sebab terjatuh tangga dengan hero dia yang muka mulus lagi tulus. Siap googling siapa dia,, end up... O M G.. So good to be young. T^T sobbing hujung katil jap. 

Good luck la ye dalam dunia lakonan. Muka hensem tu jauh perginya. Makanumya, kita pun mengoogling semua cerita si Song Wei Long ni berlakon dan nak tengok. Ahak~ gila tak gila. 

Den jatuh tangga dengan Yang Yang pun cerita terbaru dia The King's Avatar  yang 51 episode tu pun tak tertengok. Hadeh.. apa pasal la chinese drama ni suka bebeno buat sampai sejuta episode? 

Haa, kang nak bebel pulak ni. Uolls kalau rasa nak fly up the high romance sweet gitu, meh ler tengok movie ni. So, korang pun curious, tang bila aku mula jatuh tangga? 

Klik di Love the way you are ni kalau rasa berkenan la kan.

Happy watching!

4 Ulasan

  1. Ni movie from China ke ni? Wahhh biasa orang tengok cerita Korea. Okay boleh lah try tengok cerita ni bila free one day hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aah. Best sis. Sy sejak dua tiga tahun ni, suka tengok cdrama, cmovie je. haha Korea dah move on melainkan ada yg betul² best.

      Padam
  2. Skang dah kurang tgk romantic sweet. suka romantic comedy :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. romantic komedy normally thailand je. Haha mcm Mr. Hurt, Friendzone. auww gitu.

      Padam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.