KOREA MOVIE: TAKE POINT (2019)

Rabu, Februari 06, 2019


Hi~ Assalamualaikum | Take Point (2019)

Are you already watch this movie yet? If not let me take you guys read my opinion or review about this movie. Let's get start! 

Title: Take Point
Duration: 2 hours 5 minute
Genre: Thriller / Action
Cast: Ha Jung Won, Lee Sung Gyun, Jenifer Ehle
Sinopsis: A captain and his team of 12 soldiers  infiltrate a secret underground bunker to take out a target in Korean demilitarized zone. 

Dan apabila kau cuba untuk cari trailer dia tak jumpa-jumpa jadi sengal pulak. Udah ler! Malas kawe. Suka ati engkome cari sendiri di Youtube sana. Kawe nak cerita Point of my views je. 

Al-kisah tertengok trailer dia kat mana entah, so macam terberkenan pulak nak tengok lagi-lagi ada Pak Cik yang dari Coffee Prince tu. Lama nau tak tengok dia berlakon. Ehe~ 

Perjalanan cerita dia agak boring jugak even dari permulaan. Rupanya dorang 13 orang ni illegal digunapakai oleh CIA untuk buat dirty work dorang. Sian. Ini je boleh cakap. Sebab masa tu, Konon North Korean dan China bergaduh. Eh, bukan memang dari tengah bersaing ke?  So melibatkan isu politik di Amerika Syarikat tuh. Mula tengok kind of tak faham jugak kan sebabnya dorang macam dalam satu mission. Ingatkan dorang ni agent CIA la tadi. Rupanya tidak..

Sedihnya bila Si Ahab (Hero) tengok sorang demi seorang teammates dia mati. Kesudahannya dorang semua sebenarnya di hantar ke underground tu sebab CIA nak jadikan dorang satu team kambing hitam untuk politik USA tu.

Kesudahan cerita yang agak meh membuatkan tomato rotten juga tak memberi rating yang cantik pada movie ini. But, boleh la buang bosan.

Till next movie, Jaa Nee!

6 ulasan

  1. sinopsis dia nampak macam gempak tapi hambarnya kalau rating rendah macam tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sangat hambar dan mengiciwakan bila dah tengok trailer dia yang agak gempak. =='

      Padam
  2. Singgah sini baca movie review. Miga aien sentiasa sihat2 sahaja. Hehe

    BalasPadam
  3. kite tak minat sngt citer aksi2 gini. suka mellow n lawak2 je..
    tapi kadang2 ada gak action yang menarik..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama la tak minat, tapi sebab tertengok Pak Cik tu je yg tengok.. ^^

      Padam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

gallery @aienienka

© kisah aienienka.