Hi~ Assalamualaikum...

Menjadi lumrah namanya seorang perempuan, wanita mahu pun seorang ibu, ada masanya dia rajin yang amat. Ada masanya kemalasan dia tahap dewa sampai nak tinggal katil pun malas, tapi demi anak dan suami serta rumah yang serupa kapal lanun, dia bangkit.

Well, everyone mesti ada masa-masanya. Padahal iman juga ada turun naiknya. Moga kita sentiasa menjadi orang yang beriman. Aamin. 

Untuk bulan ni, pada masa sekarang adalah tahap kerajinan nak kemas rumah akan tetapi nak declutter sebahagian baju, perkakas ataupun benda tak penting yang wujud dalam rumah. The best part is, semua idea dah ada dalam kepala, cuma nak beli segala macam keperluan untuk hias semua tu balik melemahkan jiwa raga ni. Adoo.  Dan otak pun berfikir, ko tak nak ke buat sesuatu yang mendatangkan duit? Mula syiok tengok orang jadi agent cuckoo which my upper tu. Masyuk dia sekarang yang mana amount dia dapat bulan2 dah serupa orang bekerja luar. Sedangkan dia suri rumah, yang mempunyai dua orang anak. See... mana ada kemahuan di situ ada highway. Which me is tengok orang seronok dah sampai kat diri sendiri hangat hangat taik manok.

Krik krik je la diri jangan sibuk nak bandingkan life ko dengan orang lain. Haha

Entry ni bukan nak but sesiapa down, cumanya nak bebel kat diri.

K la.. malas dah nak bebel.. bai. 

10 Ulasan

  1. Bila vitamin M merasuk..lemau sangat rasanya..tapi bila macam trlebih makan gula..huissss..berkilat dan rapi semunya itulah PC.

    BalasPadam
  2. Pokok pangkalnya, di mana ada kemahuan, di situ ada jalannya.. akak pun selalu jugak alami pasang surut kehidupan, ada malas dan rajin..

    BalasPadam
  3. hahaha sama la dengan sha, nak buat ruang untuk blogging bagai. takpa angan angan kena tinggi :p jom menabung!

    BalasPadam
  4. Biasalah tu mama pun sama kalau dtg part malas tu alahai bercinta laa

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan, kalau ada orang invent robot yang bekerja dengan apa yang kita fikir nih, bagus juga buat orang gaji. haha

      Padam
  5. memang pasang surut. kalo time rajin membuak2. kalo x memang jangan harap lew.. hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Makanya, mari la kita doakan diri semoga terus rajin. haha

      Padam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.