Prestasi Blog November 2021

Rabu, Disember 08, 2021


 Hewwww,, susah benaran nak kutip semangat untuk teruskan menaip ni.. Yet, masih di sini dan teruskan usaha menaip apabila Google Search Team hantar emel. Wow wow wow.. 

Macam biasa kita update cerita blog saban bulan untuk keep on track walaupun menulis segan hidup mati pun tamau. Jadi, here we go. 


Jika dilihat makin merundum page with first impressions tu, aiguuu~ Namun, dari segi clikcs dan impressions sendiri agak cantik naik. Alhamdulillah, moga tahun baru boleh bawak berita baik lagi. Jika berkongsi content yang lebih menarik. 



Agaknya sejak kes copyright oleh blogger terkenal tu, orang mencari. Tapi bila diperiksa balik, Aien tidak lagi di first page carian utama "Sa Balik Baju". sob sob jap. Tapi blogger copy tu ada. Bila dicari kembali atas carian "Sa Balik Baju Cast-" baru nampak blog sendiri. 



Halal je la duhai Nur.. Nak buat lagu mana. Yang paling top dalam carian movie ni Kak Fizah, Farhana Jafri dan Tiara Sapphire hebat dalam menulis review ni. Aien masih bertatih menyusun bahasa yang orang mudah nak baca. Dan masih dalam bayangan Aien sendiri.


Yang masih mencari tarikan orang untuk ke blog ni semestinya tentang barang baby, kehamilan dan sebagainya. Aiguu~ ibu anak tiga ni berebut la nak curi masa menulis untuk korang . Maafin guwe ya. Harap membantu la yek. Banyak sebenarnya ideas, tapi, apakan daya. ini yang kumampu persembahkannya..  

Doakan in shaa Allah next year banyak lagi perancangan untuk majukan blog supaya boleh berjaya macam blogger Sii Nurul

Next! Macamana orang cari Aienienka ni. Urgh~ should I change my name? naa, tamau laa. Biar ini jadi identiti saya di alam maya. Kan kan kan . Tapi macam susah PR nak menyebut. haha Ibu is konfius. Korang rasa macamana? 




Tukar or tak payah tukar nama? Dulu guna nama pena ni, tak pernah terfikir one day nak jadi influencer ke, blogger official work for review ke. Tapi, saja nak cabar diri. Bergaul dengan orang sejak sekian lama peram diri dengan anak-anak. Bila dah jumpa orang. kekok pulak rasa. 




Jangan gelakkan pulak tengok Bounce rate tingfi ke mahen tu. Ritu ada sekali drop sampai 77% . happy amat. Sekali bila dah probs. Dia naik sampai 89% .. sedihnya lahai. Sekali ni bukak, ish. hijau laa. Alhamdulillah la jugak awak masih nak hijau. Ajum la kita ramaikan orang untuk datang ke mari. 

Satu lagi carian baru yang menarik orang sentiasa nak datang ke mari? Iaitu.. 


Cerita pasal skincare. Anak-anak muda zaman la ni semua suka jaga wajah. Apatah lagi yang makin jiwa muda ni. Bila dilihat kembali, semua nak kena buat cantik. Gambar kena ada prop elok. Video kena editing elok. Aien ni ikut done je, janji kenangan tu semua ada. Agaknyaa inj la sebab.. Allah Allah. Tak apa Nur, kita jumpa tahun hadapan. Mudahan murah rezeki. Nadhira esok la ibu cerita. 

Okay, secara keseluruahan Aien okay je semua ni. Tak ada la jugak nak keep momentum naik jadi content creator. Alang-alang dah buat kena buat betul-betul ye dak? In shaa Allah doakan untuk kami. 

SALAM.SAYANG. 
.


13 ulasan

  1. kadang i pun confius nak eja nama aienienka tu..hehe
    tapi tak payah la tukar dah cantik nama tu :)

    BalasPadam
  2. Pape pun keep menulis je...
    insyallah mana tau satu hari tercapai juga hasrat aien jadi blogger terhebat!! :)
    insyallah selagi orang membaca, pasti ada je yang mencari...
    cari cari terjumpa blog aien... ;)

    BalasPadam
  3. tahniah aien, keep it up. Bab nama tu kalau PR susah nak menyebut better create yang baru takut bila tak melekat susah nak ingat susah nak dapat job jugak. Itupun kalau nak start buat income lah.

    BalasPadam
  4. Itu la tu dalam dilema. Nak buat income, tapi sayangkan nama. Allah Allah. Doakan tahun baru ada inspirasi baru. ^^

    BalasPadam
  5. Tahniah
    Semoga blog semakin cemerlang

    BalasPadam
  6. keep it up tuk menulis. saya selalu tak kisah ttg semua sebab mmg tulis blog tuk suka2, tulis je apa yang terlintas di fikiran. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itu niat asal dulu. Haha tapi sekarang fikir nak jana pendapatan la pulak. Hehe

      Padam
  7. Teruskan usaha Aien jangan kasik merundum. Eh eh termasuk pulak kat situ. Banyak topik menarik yang dicari dalam blog Aien. Susah jugak tu nak buat pilihan samada nak tukar ke tidak.

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

Jaga diri ❤