SUMMARY OF APRIL 2019

Selasa, April 30, 2019


Lihat lah langit, di sore hari, 
berwarna biru, sebiru hatiku.. 

Eh.. Ternyanyi pulak. Hi~ Assalamualaikum uolls.  Haa, penatnya nak kumpul positif vibes setelah hampir sebulan dilanda negatif vibes. Huh! Shush! Go away. I don't want to play with you anymore. Lagi seminggu nak masuk Ramadhan, lagi sebulan nak Raya. So, I need a good feeling one to feel great for those month. Yeah or nay?!

Hope uolls sehat-sehat belaka ye.. 

Okay as usual untuk year 2019 ni, Aien buat summary by monthly so that I keep a track in my monthly activity. Disebabkan April such a pasif month, Aien malas la nak summary benda yang negatif ni. Tak best pun. Apa-apa pun we need to grown up to be matured so people would not piss off with us anymore. Bagi mereka yang suka sangat jadi batu api ke, tikam belakang ke, tak kira la dalam berkawan ke atau beradik's -hey, jangan ingat dalam beradik's tak ada okay?- stop la being childish. Tak penat ke nak jadi attention seeker ni? Ko kalo nak orang pandang ko je, jangan la sampai orang sekeliling ko semua nampak jahat. Damn you! 

Eh, tabuleh tabuleh.  Baby sorry! Hahaha dah! malas nak bebel. Biar dia la. Aku tak kacau hidup kau, dan aku cuma nak tengok je jauh mana ko boleh pergi. Jealous sangat tengok life orang, jangan la dengki sampai membusuk kat situ. Sampai bila-bila kau takkan senang, get it? 

Ha, bebel lagi! *face palm* 

Dok bebel-bebel kan dah lupa nak cerita apa tadi. Adoyai! So, starting this week, Aien dan mula check up dua minggu sekali. Macam sekejap je rasa sebulan sekali. Doakan ye kawan-kawan, (kot ade la yang membaca kan) Baby tadi scan, doc kata kepala dia kat atas. Harap next scanning kepala dia dah turun la yek. Semoga dipermudahkan sehingga dia keluar nanti. 

Kalau dah start dua minggu sekali, means next month, tiga kali kitaorang akan jenguk KK tu. Haha Banyaknyaa.. Rasanya mcm tiap minggu je pergi. Haha Sebabnya next month baby Nayla, eh... Kakak Nayla kena check up satu tahun! Yeay! Alhamdulillah, besar dah dia. Tak berasa kan? Ikutkan kalendar Islam, 9 May ni dia dah setahun sebab lahir 4 Ramadhan. 

Akal pun makin panjang. Bijak main memek muka, pandai express diri dia. Paham apa kita cakap dengan dia. So, Ibu dan Ayah kena la makin aware setiap gerak geri dia yang semakin lincah. Geram je tengok dia buat muka comel tiap kali kena jerit dengan Ibu. Haha 

Nanti macamana gaya dia dah jadi kakak ye.. Kadang-kadang pandai dia, bila tanya adik mana? Laju je mata dia dilirik ke perut Ibu ni haa.. mOga jadi kakak yang penyayang ye sayang. 

Ha, 4 May ni pulak, satu-satunya kakak Aien akan melangsungkan majlis pernikahannya di Miri. Sebab itu, kami nak balik Khamis ni! Yey! Excited ke? Haha, naaa.. Hati cuma tak sabar nak balik makan makanan Sarawak je. Untung adik berkesempatan Ibu menjamah sebelum dia keluar. Kalau Nayla dulu, jenuh jugak. Sampai dah tak ada hati nak makan. So, sempat la berpuasa dengan Mak pak kat sana. Nanti Raya dah tak payah balik. Raya sini lagi.. 

So, over all untuk April is bulan yang depressed sampai Aien rasa macam hopeless sangat life ni. Sedangkan negatif vibes tu dah lama dah tau tak singgah, alih-alih dia nak singgah.. Sebulan jugak nak pulih. Dah la, pegi main jauh-jauh. Buruk prasangka semua tu dah tak mau. Aku nak hidup keep positif and be happy. Kan? 

That's a wrap for April. Till we meet again!

5 ulasan

  1. dah habis 1/3 drp tahun 2019 yg kita jalani. Terima kasih sbb follow blog abam kie. Abam Kie nak follow back tp x jumpa widget tu. Huhuhu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaah widget nya xdpt nak di restored

      Padam
  2. Semoga semua in shape yea Aien, yg telah blaku biarkn blalu, baik jd pgajaran, buruk buang sungai dalam2 😁
    While in Miri, enjy yr stay. Mkin byk tpt baru sini esp tpt mkn 😁

    BalasPadam
    Balasan
    1. kItak org miri ka kak? suggest lok cney nyaman. hehe

      Padam
  3. Semoga airn Dan baby sihat. tentu sabar dah kan

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

© kisah aienienka.