THE BEAUTY OF PAIN

Jumaat, Januari 18, 2019


Hi~ Assalamualaikum 

Salam Jumaat semua. Harap baik-baik aja ya. Yang kerja tak sabar nak cuti sebab minggu ni cuti lama sikit memandangkan hari Isnin nanti cuti Thaipusam kan? So, apa plan untuk cuti tiga hari nanti? Sebelum panjang berjela bercerita, jangan lupa al-kahfi ya. 

Hari ni terdetik nak cerita yang berkenaan dengan tajuk di atas. Semua orang tahu, banyak-banyak sakit dalam dunia ni ada beberapa jenis yang boleh diubati dan ada juga yang tak boleh diubati. Perlu diingatkan bahawa semua sakit yang Allah kurniakan pada kita adalah ujian penghapus dosa. Please bear in your mind and always redha with the pain. 

Kali ini Aien nak cerita the one and only yang buat perempuan tak pernah serik untuk sakit itu. Hee? dah boleh agak kan? Just terkenang masa check up hari tu, one chinese patient dia bawak anak dia check up. As usual nurse tanya memacam la kan pasal anak, and Aien tak perasan apa yang nurse tanya menyebabkan dia jawab dia czer as elektif. Misi sorang lagi jawab, dia pilih sendiri nak czer. Alasan dia tak nak sakit. Certain ibu mengandung memang akan pilih macam tu just because sakit nak bersalin is the greatest pain ever. Wow~ kalau diikutkan lepas beranak tu, fikir dah la tak nak beranak lagi. Tapi, once anak dia besar asyik terbayang je ngandung tu acaner dan juga beranak tu. Itu la lumrah perempuan kan? Tak pernah nak serik. Sometimes bila dapat lelaki atau suami yang rajin membantu, bagi sokongan terubat sikit sakit tu. Nama pun dah sakit kan. Mana nak fikir apa. Even sakit gigi sekalipun, orang bising sikit pun dah bengang kan? 

Al-kisah nak cerita kecantikan lepas bersalin ni la yang semua pasangan dalan dunia ni tunggu. Bila seorang anak yang kita kandungkan 9 bulan, lahir dan semua orang teruja tengok baby comel tu. Which leads to couple to the phase. Haa~ Siapa tak nak kan? Adakalanya terfikir anak itu satu anugerah dah juga ujian buat kita. Ye dok? 

Itu je la nak cerita hujung jumaat ni. Kadang-kadang sakit itu indah, kalau kita dapat lihat hikmahnya. Takut pulak fikir untuk diri sendiri 7 bulan akan datang. Udah ler pose tak ganti lagi. Ni kali pose tengah sarat, in shaa Allah diusahakan puasanya. Harap dapat la yer. 

Tahniah baca sampai habis, dan thanks sebab sudi baca. Esok² kalau terfikir nak bebel apa pulak Aien taip yer. hehe

Selamat berhujung minggu semua. ^^

6 ulasan

  1. eii, sanggup dia pilih czer..

    BalasPadam
    Balasan
    1. itu la kan. some people too scared kot nak sakit bersalin tu. haha

      Padam
  2. Indah sgt pengalaman pregfy Dan bersalin by seorg wanita

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pengalaman yang takkan dilupakan sampai bila-bila kan mama?

      Padam
  3. Sakit yang walaupun rasa macam nak putus nyawa tetap nak melaluinya lagi.. Namun bak kata Aien anak itu anugerah dan juga ujian..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha orang kata tak reti serik? Rindu nak bau baby lagi .. Kan? Moga kita jadi parents yang baik² untuk anak²..

      Padam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

© kisah aienienka.