Hi~ Assalamualaikum

In the middle of night, bukan lewat malam lagi ni. Hari minggu kot. Isnin cuti pulak tu. So I did a thought that maybe can clear my mind with writing it here.

What I'm saying wordless enought because when you are thinking there will be a lot in your mind. Sejuta benda yang akan terlintas dalam kepala. Yet, to me this thinking is nothing. I just keep staring into a some dark walls and thinking what I am doing now? Should I change my life now? I get so tired. Mentally and physically. Sedangkan tak ada buat apa pun kan? Once your mental is sick, automatically physical pun kondem. Really? I should do much talking so that will realise my stress. I miss myself yang suka bercakap. Kah~ Iye ke Nur? Haha Yes. Aku akan bercakap bila aku ada benda nak cakap. Rindu pulak member sorang ni. Dia memang banyak benda dia akan cakap. Sebab dia friendly, peramah yet somehow annoying jugak. Tapi, bila ingat balik.. dia la terapi aku masa belajar dulu tau. Kadang-kadang aku je suka meny-tresskan diri dengan fikir negatif pasal dia. Everybody have their own flaws kan. Siapa la kita nak judge? 

At the end, my thinking us not going anywhere and make me realise, actually I miss my homey back there, my siblings is everywhere in Malaysia, also my friends. Although we are so close such as satu negeri je kot, tetap terasa jauh. 


Buat  mereka yang kuseru namamu, moga kalian baik-baik hendaknya. Sentiasa dalam lindungan dan rahmat Allah. Bila lagi kita nak jumpa? Esok lusa dah raya ni..  

12 Ulasan

  1. Semoga segalanya dipermudahkan buat Aien sekeluarga

    BalasPadam
  2. Sometimes mmg Ada Masa Kita rindu rinduan kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan?? Lagi-lagi susah naa nak jumpa adik beradik tu..

      Padam
  3. Nak sambut raya ke kak aien? hikhik.

    Hang in there kak! be strong. Jangan lupaa.. kakcik follower sokong akak in every thing you do :D

    jemput join segmen blog kakcik http://www.sayidahnapisah.com/2019/01/8-juta-special-bloglist-sayidah-napisah.html. tarikh akhir 26 jan hee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha tu la, nak raya adik beradik tak reti nak balik. haha

      hehe

      Padam
  4. Tgh merindu ye.. mama pun sama.juga ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. heheh itu la mama.. bila datang rindu dia, sokmo je..

      Padam
  5. mental dan fizikal memang akan penat kalau kita terlalu memikir. be busy and lupakan apa yang tidak penting :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Be busy dengan makan je la. life housewife be like.. haha

      Padam
  6. Wah.. tak lama je lagi kan raya tu.. beberapa hari je..
    Perasaan merindu tu akan selalu ada.. semoga rindu itu disertakan dengan doa.. Aamiin..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Raya yang tak ke mana pun. Tak sabar tunggu raya puasa. haha semangat raya walau puasa tak habis ganti. aha

      Padam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.