THE END OF HALF 2019

Ahad, Jun 30, 2019


Hai hai Assalamualaikum~ 

The end of June is also is the end of half year for 2019. What you have done in the half this year? I'm asking myself. End up with laughed. Just with the few pregnancy check up, take care my baby Nayla, and watching some Chinese drama. And,, yet I am still me here. At home, doing same chores, and entertain myself for being happy all the time 

Sedar tak sedar kan? 2019 akan berlalu begitu. Next year will be 2020 and me will be 30-an. O M G
Are you ready, dear myself? Apa yang akan berubah? Haa, Nur dah jadi mak anak dua dah. Bakal anak tak pasti lagi jantina lelaki ke perempuan, dan sekiranya lelaki, sang Ibu nak berehat barang setahun dua tiga. 

Misi mengemas rumah 2019 pun terbengkalai sejak pulang dari kampung halaman sebab masa tu bajet semua lari bertempiaran dek memuaskan nafsu jumpa geng makan. Haha 

Better planning for next year dear myself. ^^ Simpan duit kutu ke, simpanan 52 minggu sememangnya failed tahun ni. Sebab itulah penyelamat selepas kembali bernafas. Ditambah pulak dengan dengan baby incoming. Haa, semput den nak bernafas. But, still okay. We are still breathe here, even tak ada la masyuk macam menerima kedatangan Nayla dulu. Ini, cukup sekadarnya dan mengajar diri supaya bersyukur dan jangan membazir. Masa Nayla puas membazir. haha 

Azam tanam awal-awal la, misi mengemas dan hias rumah 2020 nanti, in shaa Allah panjang umur, murah rezeki kita plan macamana. Banyak lagi benda penting nak kena fikir. Janji anak-anak didahulukan ye.. Rumah  janji kemas dan bersih itu sudah memandai. ye dak? 

Haa, asyik fikir pasal rumah je kan? Housewife be like. Rumah is everything for her. Tambah la dengan office dia tu haa, yang biar kecik janji kemas dan senang nak dicapai oleh diri. Sebut pasal capai, (face palm) Nayla la jadi tukang kemas sampai hari tu family datang, adik boleh buat soalan, "Bilik storage tu memang selalu sepah ke?" Hadeh, adik,, daku punya anak. anak yang rajin na berkemas. Dan spacing guwe untuk meletakkan di luar jangkaunya dia itu,, juga tak ada. Kau tunggu lepas pantang nanti, ada satu trip lagi duit dari Tun kita buat belanja rak. Supaya dikau sang anak,, tidak lagi boleh mengemas. Haha 

Kalau ikut angan begitu laa, nanti saat duit di tangan, masa tu fikir.. ah~ ada lagi benda lagi penting dari tu. Aku aja yang kena kreatif. Korek-korek lagi dalam group deco yang ada dalam muka buku tu. 

Eh~ sedar tak sedar terbebel pulak kisah #bilikstorage ye..  

So, planning nya itu. In shaa Allah moga dipermudahkan. 

Semalam, ada sorang adik senior kawen. Moga sampai ke syurga yang perkahwinan kalian. Selamat menempuh alam baru. :) 

Hari ni, my older sister punya birthday. Happy birthday! 

And me is getting nervous for the July. Baby dah tunjuk a few petanda yang dia dah tak sabar nak keluar. Tapi, risau itu cuma false alarm je. Memang la kalau nak bersalin ni, dia punya takut, risau, nervous tu semua hado. Walau dah ada pengalaman. Doakan yer geng yang sudi singgah baca ni. 

Dapat keluar 7/7 pun cantek. Kalau tak pun 17/7 la keluarnya tepat edd dia. May Allah ease everything for us. 

till we meet again. 


1 ulasan

  1. Waa tasabarnya.. dulu Rasa wawasan 2020 mcm jauh he lagi tetiba tgk tinggal lagi 5 bulan je lagi

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

© kisah aienienka.