Marry My Husband (2024)

Khamis, Februari 29, 2024


 Title: Marry My Husband 

Genre: Romantic, Drama, Revenge 

Episod: 16 

Cast: Na In Woo, Park Min Young, Lee Yi Kyung, So Ha Young, Lee Gi Kwang, Gong Min Jeung, Go Hyu Ri

Sinopsis: Seorang wanita, named Kang Ji Won witnessed affair between her husband and her best friend, and murdered by them. she had goes back in time and had chance to changes her future. 

.

Marry My Husband (2024) 

Marry My Husband korea drama diadaptasi dari webtoon dengan tajuk yang sama mengisahkan tentang seorang wanita bernama Kang Ji Won sedang kronik dengan penyakit kanser perut. Alih-alih dia menyaksikan suaminya, Park Min Hwan dilakonkan oleh Lee Yi Kyung bercanda (curang) dengan kawan baiknya sendiri Jung Soo Min dilakonkan oleh So Ha Young. Lagi menyedihkan apabila mereka mentertawakan dirinya serta menyuarakan ketidaksabaran melihat Ji Won mati demi duit insurans milik Ji Won. 
.

Berhadapan dengan mereka, Ji Won terlalu sedih dan terasa back stab oleh kedua mereka, dia ditolak oleh Min Hwan secara sengaja dan mati akibat hentakan kuat pada meja kaca. 
.

Diberi peluang kedua untuk mengubah nasibhya sendiri, Ji Won mula membalas dendam satu persatu agar nasib buruknya itu berpindah kepada Soo Min. 
.

Tanpa menyangka rupanya majikannya juga, Yo Ji Hyuk turut diberi peluang kedua demi membantu Ji Won menjayakan misi balas dendam. 
.

Review Marry My Husband 

Walaupun banyak spoiler la juga, aku tetap berpuas hati menonton drama ni sejak berapa lama meninggalkan dunia kdrama. Last aku tengok rasanya All Us Dead dulu. Dengan Park Min Young sebagai tunjang utama dibantu oleh Na In Woo aku rasa cukup padu dan sangat menjadi kimia mereka berdua. Boleh di katakan Park Min Young ni banyak bawak watak yang sedemikian, aku cukup suka dengan karakter beliau jika dibandingkan dengan pelakon seiring beliau. 
.

Ha, gitu review skema aku. Over all berpuas hati dengan ending dan ramai fans cakap drama dia sama saja dengan webtoonnya even ada watak tak guna di hujung series. 
.

Boleh la look forward lakonan Na In Woo yang dipanggil Giant Maknae di kalangan pembantu di layar belakang. 
.


Next drama apa lagi nak tonton? Ramadan bakal tiba, jom banyakkan berzikir dan ibadah la ye. 


Catat Ulasan

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

Jaga diri ❤