K-DRAMA REVIEW | My Holo Love (2020)

Rabu, Mac 04, 2020



H
i, Assalamualaikum | Minat pulak nak layan cerita yang membariskan pelakon utama yang bukan terkenal. Atau mungkin Aien tak familiar.

Drama Korea yang merupakan Original Netflix Series yang bergenre sains fiction dan romance, membuatkan Aien teruja sikit nak tengok.

Mempunyai sekadar 12 episode cukup menarik minat sesiapa saja nak tengok. Lebih-lebih lagi mereka yang tak gemar episode umpama sinetron Indonesia.


Sinopsis: 

A lonely woman with face blindness finds the perfect companion upon getting to know a humanlike hologram modelled after its genius creator. 

kredit: asianwiki

Siapa pelakon utama dia? Ntah tak familiar sangat lakonan dia, 


Yoo Hyun Min ni kalau ditengok senarai tv show dia, semua cerita best-best, cumanya Aien je yang tak tengok. haha Sama juga dengan Heroin dia, Go Sung Hee ni. Disebabkan kenal Chan Sung moh ler kita tengok. 

Review Aien: 

Han So Yeon seorang asisstant manager di sebuah syarikat cermin mata yang menghadapi face blindness dek kerana psychology trauma. 

Holo, sebuah AI hologram yang hampir menyamai seorang manusia, akan tetapi hanya penggunanya saja boleh melihatnya melalui cermin mata - smart glass. 

Ketika Yoo Jin - pengerusi Gio Lab dikejar oleh orang jahat yang cuba untuk memiliki smart glass tersebut, Holo memilih So Yeon di kalangan orang ramai untuk menyimpannya. 

Apabila So Yeon sudah selesa dengan keberadaan Holo, Ko Nan Do - pencipta Holo cuba menjejaki smart glass itu dan hampir memperolehinya. Tapi, gagal. 

Rupa-rupanya twist cerita Nan Do dan So Yeon kenal antara satu sama lain. Dan orang yang menyebabkan So Yeon face blindness adalah orang yang sama cuba merompak smart glass a.k.a Holo. 

Fuh, bila nak habis baru macam thriller sikit cerita dia. Pasti tak menyesal la tengok. 

Walaupun cerita dia macam slow sikit, tapi jalan cerita dia best. Korang boleh la simpan dalam wishlist ye.. 

Best jugak kalau dapat cermin mata macam Holo ni. Kah! #beranganitupercuma

Jaa Nee! 

6 ulasan

  1. menarik pula baca review Aien ini.. Bolehlah cuba tengok nanti..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh kak Sha. cerita dia tak banyak episode pun.

      Padam
  2. Dah tengok drama ni bulan lepas. Best dan drama ni lain dari yang lain. Tengok pun sebab heroine dia ada dalam Suspicious Partner 😊

    Syaza | www.syazaraihanah.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak perasan la pulak. Haha macam kena tengok balik je..

      Padam
  3. dah tanggar juak cerita tok...suka, suka! kamek pun ada review..ihihihi

    https://www.sunahsukasakura.com/2020/02/my-holo-love-netflix-limited-series.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya kan. best mun ada holo kedirik. Aok lak kamek ngabas. ^^

      Padam

Terima kasih sudi tinggalkan komen di blog ini. 😘

Komen akan dibalas selepas diluluskan. Sebarang yang berunsur spam dan dari tidak bernama tidak akan dilayani.

gallery @aienienka

© kisah aienienka.